U prošloj godini podsticaje ostvarilo 77 privrednih subjekata

Razvojna agencija grada Bijeljina sprovela je prošle godine pet javnih poziva na koje se prijavilo 100 privrednih subjekata, a pravo na podsticaj ostvarilo je njih 77.

Prvi javni poziv odnosio se na razvoj postojećih malih i srednjih preduzeća. Realizovan je u maju 2023. godine, na kojem su četiri privredna subjekta ostvarila pravo na ukupno 33.500 KM podsticajnih sredstava, rečeno je Srni u ovoj agenciji.

Drugi javni poziv je realizovan u maju, a odnosio se na žene-preduzetnice. Pravo na podsticaj u ukupnom iznosu od 11.700 KM ostvarila su tri privredna subjekta.

U avgustu je sproveden i treći javni poziv za razvoj preduzetnika kada je 28 privrednih subjekata ostvarilo pravo na podsticaj u ukupnom iznosu od 130.600 KM, odnosno njih 16 za nabavku osnovnih sredstava za rad i 12 po osnovu novih zapošljavanja.

Četvrti javni poziv za samozapošljavanje mladih do 35 godina realizovan je u oktobru prošle godine, a podsticaji u ukupnom iznosu od 196.000 KM ostvarilo je za 37 privrednih subjekata.

Peti javni poziv se odnosio na podsticaj razvoja novoosnovanih privrednika na podrucju grada Bijeljina. Ukupna podsticajna sredstva iznosila su 24.200 KM, a pet privrednih subjekata ostvarilo pravo na podsticaj.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, X nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *