U OŠ “Knez Ivo od Semberije” završena prva faza projekta energetske efikasnosti /VIDEO/

Kroz prvu fazu projekta energetske efikasnosti u OŠ “Knez Ivo od Semberije” realizovane su brojne aktivnosti kojima će značajno biti poboljšani uslovi za rad i boravak djece. Ovu školu pohađaće od nove školske godine 204 đaka prvaka, što je za svaku pohvalu, kažu u rukovodstvu škole.

Bijeljinska Osnovna škola “Knez Ivo od Semberije” koju će od naredne školske godine pohađati 1.620 učenika raspoređenih u 73 odjeljenja u centralnom objektu škole te u područnim odjeljenjima u Koviljušama, Ljeljenči i Hasama, jedna je od većih u Republici Srpskoj. Dok se mnoge škole suočavaju sa padom broja upisanih prvačića, to u ovoj nije slučaj.

Na centralnom objektu škole koja je izgrađena davne 1978. godine u posljednjih pet godina izvedeni su i realizovani značajni radovi koji su potpuno promijenili enterijer i eksterijer ovog školskog objekta. Sređene su učionice, zamijenjeni podovi, školske table, uređeni toaleti. Realizovana je i prva faza projekta energetske efikasnosti, škola je dobila i novi krov.

Uskoro će se krenuti i sa realizacijom druge faze ovog projekta koja bi trebalo da bude završena do kraja ove godine, a podrazumijevaće zamjenu peći i kotlova za grijanje te prelazak sa čvrstog goriva na pelet, dok će u trećoj fazi projektnih aktivnosti biti zamijenjena kompletna rasvjeta u školi led rasvjetom. Urađena je u sklopu prve faze i fasada na objektu, a sve do sada realizovano značajno će poboljšati uslove za boravak djece i rad nastavnog osoblja u školi.

Ukupna vrijednost projekta je 517.000 za šta je sredstva obezbijedila Vlada u saradnji sa UNDP-ijem.Uz bolje uslove rada izvijesno je da će učenici ove osnovne škole i u budućnosti nastaviti da nižu uspjehe i kao i do sada donose u Bijeljinu najbolje rezultate sa brojnih republičkihh i državnih takmičenja.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *