U oktobru nije bilo zabilježenih ulazaka ilegalnih migranata

Policijska uprava Bijeljina u oktobru nije zabilježila ulaske ilegalnih migranata na područje koje pokriva rekao je načelnik uprave Stjepan Terzić.

U posmatranom periodu evidentirano je 67 krivičnih djela, a koeficijent ukupne rasvijetljenosti je oko 90 odsto. Nadležnim tužilaštvima podneseno je 56 izvještaja protiv 64 lica, među kojima je šest žena.

“Među evidentiranim izvršiocima krivičnih djela evidentirano je devet povratnika u izvršenju krivičnih djela i sedam maloljetnika”, rekao je Terzić na konferenciji za novinare.

On je naveo da je registrovano krivično djelo teško ubistvo, te po tri krivična djela nanošenja teških tjelesnih povreda i tjelesnih povreda.

“O krivičnom djelu teško ubistvo izvršeno na štetu našeg kolege Nenada Markovića smo izvještavali i intenzivno radimo pod nadzorom i u saradnji Okružnog tužilaštva. Više detalja sada nismo u mogućnosti da damo zbog interesa istrage”, pojasnio je Terzić.

On je naveo da je u oktobru evidentirano osam krivičnih djela teške krađe, što je oko 27 odsto manje u odnosu na isti mjesec prošle godine, kada ih je zabilježeno 11, te dodao da su sve rasvijetljene.

Policijska uprava Bijeljina u oktobru je evidentirala i 50 slučaja narušavanja javnog reda i mira. Prekršaje su počinila 63 lica, od kojih je 50 muškaraca i 13 žena, a među njima je 12 povratnika.

Terzić je istakao da nije bilo slučajeva narušavanja javnog reda i mira u većem obimu.

“Zabilježeno je i smanjenje saobraćajnih nezgoda. Ukupno je evidentirano 108 saobraćajnih nezgoda, nismo imali evidentiranih nezgoda sa smrtno stradali licima, a zabilježeno je 12 nezgoda sa težim povredama i 40 sa lakše povrijeđenima”, naveo je Terzić.

On je podsjetio da je od 1. novembra do 1. aprila obavezno korištenje zimske opreme, te apelovao da vozači poštuju ove zakonske obaveze i da u saobraćaju učestvuju sa tehnički ispravnim vozilom .


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, X nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *