U NTC kampu na Gučevu 28 mališana iz Ugljevika

Djeca iz Ugljevika, njih 28 uzrasta od šest do 13 godina, narednih sedam dana učestvovaće u kampu Nikole Tesle centra /NTC/ na planini Gučevo u Srbiji.

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić, koji je danas organizovao prijem za učesnike kampa, rekao je da opština sufinansira njihov odlazak na Gučevo sa 6.000 KM.

“Srećni smo jer ove godine imamo duplo više prijavljenih mališana za odlazak na kamp gdje se djeca, uz pomoć najstručnijih nastavnika, edukuju na poseban način”, rekao je Perić novinarima.

On je dodao da je želja i potreba ove lokalne zajednice da nastavi i u narednom periodu ovakav sistem učenja kako bi djeca stekla određena znanja i vještine.

NTC asistent Mladen Stevanović rekao je da NTC tim svake godine organizuje ljetnje kampove u prirodi za djecu, te da su autori tog programa doktor Ranko Rajović i Uroš Petrović.

On je naveo da kamp na Gučevu omogućava djeci da upoznaju svijet oko sebe, unaprijede međusobnu komunikaciju, jačaju fizičke vještine, istraživački duh, usvajaju znanje o prirodi i snalaženje u njoj.

“Sve se to postiže kroz aktivnosti i NTC radionice, motoričke poligone, fizičke aktivnosti, učenje o flori i fauni, posjete seoskom domaćinstvu, pričanje zagonetnih priča uz logorsku vatru, kao i likovnim, dramskim, muzičkim radionicama”, rekao je Stevanović i zahvalio opštini Ugljevik za podršku i izdvojena sredstva.

Prošlogodišnji učesnik NTC kampa sedmogodišnja Milica Stanković rekla je da je prošle godine bilo lijepo, da se učilo uz igru, kao i da je bolje upoznala prirodu, pa je odlučila da i ove godine da bude učesnik u edukaciji.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *