U nedjelju zabranjen rad, od ponedjeljka popuštanje restriktivnih mjera /VIDEO/

Stabilna epidemiološka slika stiže i danas iz Semberije. Za sada nema novozaraženih, a očekuju se rezultati testiranja za 14 osoba koje se nalaze u karantinu Osnovne škole “Vuk Karadžić”. Kod osoba prvog i drugog kontakta medicinske sestre koja je zaražena Kovidom 19 i nalazi se u Domu učenika, urađena su i retestiranja. Rezultati su stigli jutros i svi su negativni.

Trenutnom epidemiološkom situacijom u Bijeljini zadovoljni su u Gradskom štabu za vanredne situacije. Ni danas u Semberiji nema novooboljelih. Medicinska sestra kod koje je utvrđen korona virus nalazi se u karantinu u Domu učenika i osjeća se dobro. Nema pozitivnih ni među njenim kontaktima.

Epidemiološka situacija je pod kontrolom, a bilježi se veći broj onih koji su došli u Semberiju iz drugih zemalja i smješteni su u karantin Osnovne škole “Vuk Karadžić”, rečeno je nakon sjednice Gradskog štaba za vanredne situacije.

Pod epidemiološkim nadzorom trenutno se nalazi 370 osoba, a u karantinu Osnovne škole Vuk Karadžić nalaze se 44 osobe. Testiranje osoba koje se nalaze u karantinu Osnovne škole “Vuk Karadžić”, vrši se od sedmog do desetog dana po prijemu u karantin u skladu sa procedurama.

Nakon dolaska u karantin, lica se javljaju medicinskoj ekipi koja sprovodi anketiranje i popunjava dokumentaciju koja je veoma važna i neophodna za sve osobe koje borave u karantinu, pojasnio je Milovanović i dodao da su sve osobe koje se nalaze u karantinu obavezne da poštuju kućni red, te da koriste zaštitnu opremu.

Do sada nije bilo pozitivnih lica na kovid 19 među osobama iz ovog karantina, rečeno je danas.

Prema riječima direktorke bijeljinske bolnice ova zdravstvena ustanova će ispoštovati preporuke ministarstva zdravlja i Republičkog kriznog štaba, kada je riječ o radu zdravstvenih ustanova u narednom periodu.

Jedinstvena uputstva u smislu proširenja obima rada slijede i u bijeljinskom Domu zdravlja i radiće kapacitetom od oko 50 odsto.

Naša zajednička borba i interes jeste da imamo što bolju epidemiološku situaciju, kaže Lovrićeva.

Na Graničnim prelazima Rača i Pavlovića most u protekla 24 časa zabilježen je manji prelazak vozila.

Trgovci u Bijeljini poštovali su kaže gradonačelnik i propisana ograničenja o radnom vremenu.

Gradonačelnik se zahvalio i sugrađanima koji su poštovali izrečene mjere koje su propisane u cilju suzbijanja širenja virusa korona.

Uz poštovanje svih propisanih mjera cilj je održati stabilnom epidemiološku situaciju u gradu, poručeno je nakon sjednice Gradskog štaba za vanredne situacije.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *