U maju smanjen broj krivičnih djela za 22 odsto /VIDEO/

Policijski službenici PU Bijeljina u saradnji sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Srpske, postupajući po naredbi Okružnog suda u Bijeljini realizovali su operativnu akciju kodnog naziva “Kristal” usmjerenu na otkrivanje, rasvjetljavanje, i dokazivanje krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.

15 juna ove godine u cilju pronalaska predmeta i tragova koji mogu poslužiti za dokazivanje krivičnih djela izvršen je pretres stanova i drugih prostorija kod devet lica na deset lokacija na području Bijeljine i Ugljevika, izjavio je načelnik PU Bijeljina Žarko Ćosić, govoreći o nastavku operativne akcije “Kristal”.

Do sada u akciji “Kristal” osumnjičena su 23 lica, otkriveno je 17 krivičnih djela, pronađeno i zaplijenjeno oko 250 grama bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kokain. Pronađeno je i 11 pištolja, od čega jedan gasni i oko 30.000 KM u raznim apoenima, te veći broj mobilnih telefona, sim kartica te ostalih predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom djelu.

Akcija “Kristal” odvijala se u tri faze, posljednja je realizovana 15.juna.

Stanje bezbjednosti na području koje operativno pokriva PU Bijeljina na osnovu svih analiziranih činjenica tokom maja mjeseca je zadovoljavajuće, ocijnio je načelnik ove uprave Žarko Ćosić. S ciljem uspostavljanja efikasnog sistema u borbi protiv svih vidova kriminala preduzete su aktivnosti i evidentirano je smanjenje ukupnog broja krivičnih djela za oko 22 odsto.

Najčešće  vrše krivična djela protiv imovine, zatim protiv života i tijela te iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, pojašnjava Ćosić.

U maju je evidentirano jedno lice koje je ilegalno ušlo na područje policijske uprave Bijeljina, što je znatno manje u odnosu na maj prošle godine kada je evidentirano 89 migranata koji su ilegalno ušli na ovo područje.

Tokom maja policija je evidentirala 168 slučajeva narušavanja javnog reda i mira te 195 prekršaja što je više u odnosu na isti period prošle godine. 154 prekršaja odnosi se na kršenje mjere ograničenje kretanja u sklopu mjera koje su uvedene s ciljem suzbijanja širenja virusa korona.

Stanje bezbjednosti saobraćaja tokom maja na području ove uprave je zadovoljavajuće kažu u policiji.

Dogodile su se 84 saobraćajne nezgode, od čega dvije sa poginulim licima, 13 sa teškim tjelesnim povredama, 17 sa lakšim tjelesnim povredama, dok su 52 saobraćajne nezgode za posljedicu imale materijalnu štetu.

Prema riječima Kneževića, došlo je do pogoršanja bezbjednosti saobraćaja u kategoriji vozača bicikla, pa će policijski službenici u narednom periodu pojačati kontrolu prema ovoj kategoriji učesnika u saobraćaju, posebno u dijelu koji se koristi na korištenje florescentnog prsluka, te kontrole korištenja saobraćajnih površina koje su namijenjene za ove kategorije učesnika u saobraćaju.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *