U godini jubileja oko 600.000 KM za rekonstrukciju škole u Donjoj Trnovi /VIDEO/

Vlada Republike Srpske je obezbijedila 594.000 KM za rekonstrukciju Osnovne škole “Filip Višnjić” u Donjoj Trnovi kod Ugljevika, posebno za izgradnju kotlovnice, čime će biti trajno riješeno pitanje grijanja u ovoj školi, koja slavi devet decenija, rekao je ministar energetike i rudarstva Petar Đokić.

Đokić, koji je danas prisustvovao obilježavanju 90 godina postojanja Osnovne škole “Filip Višnjić” u Donjoj Trnovi, rekao je da su danas tu kako bi spojili tu investicionu aktivnost sa velikim jubilejom.

“Radovi su počeli i teku dosta dobrom dinamikom”, izjavio je Đokić novinarima.

On je čestitao jubilej i nastavnicima i učenicima.

“Zaposlenima u ovoj školi želim da još predanije rade i da pomognu mladima da steknu što više znanja kako bi im ona bila dobra smjernica za njihov dalji životni razvoj“, rekao je Đokić.

Direktor Osnovne škole “Filip Višnjić” Donja Trnova Vujo Marković rekao je da škola ima 170 učenika raspoređenih u 19 odjeljenja, te istakao da je Vlada Republike Srpske ove godine posredstvom Fonda za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost obezbijedila značajna sredstva kako bi četiri objekta škole bila potpuno renovirana.

“Riječ je o investiciji od oko 600.000 KM, a radovi će, prema planu, biti završeni do 1. marta”, rekao je Marković i napomenuo da škola ima tri područna odjeljenja.

Marković je podsjetio da je od 1933. godine baš u ovoj ustanovi nastavljeno školovanje koje je prethodno bilo u Donjoj Krćini i trajalo jednu godinu.

“Nažalost, škola je 1943. godine za vrijeme Drugog svjetskog rata bila zapaljena, te u tom periodu u njoj nije izvođena nastava, nego od renoviranja 1946. godine”, izjavio je Marković.

Marković je istakao da je iz ove škole izašao veliki broj učenika koji su danas poznata imena u različitim oblastima – neki su doktori nauka, neki ljekari, a neki istaknuti pravnici, prosvjetni radnici ili ekonomisti.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *