U GO Crvenog krsta Bijeljina u prošloj godini bili prinuđeni da izmjene plan redovnih aktivnosti /VIDEO/

Navršilo se već godinu dana kako traje borba sa virusom korona na našim prostorima. Zdravstvene ustanove morale su da reorganizuju svoje kapacitete. Slična situacija zabilježena je i u radu gradskih Udruženja i ustanova. U  Gradskoj organizaciji Crvenog krsta u Bijeljini ističu da su svoje kapacitete stavili na raspolaganje stanovništvu i nadležnim ustanovama u borbi protiv virusa korona. Jedna od najznačajnijih aktivnosti tokom prošle godine bila je realizacija akcije “Respiratori za Srpsku” u kojoj je kupljeno 50 respiratora za bolnice.

Pandemija virusa korona u najvećoj mjeri obilježila je rad gradskih ustanova i organizacija u Bijeljini. Iako su pripremljeni da rade u uslovima katastrofe u Gradskoj organizaciji Crvenog krsta u Bijeljini ističu da su u prošloj godini bili prinuđeni da izmjene plan redovnih aktivnosti rada.

Jedna od najznačajnijih aktivnosti tokom godine bila je realizacija akcije “Respiratori za Srpsku” u kojoj su prikupljena sredstva za kupovinu respiratora za bolnice u Srpskoj. Kupljeno je 50 respiratora od čega je bijeljinska Bolnica dobila sedam.

Pored kupovine respiratora za bolnice u Srpskoj , bijeljinski Crveni krst obezbjedio je sredstva za kupovinu i neophodne medicinske opreme za više zdravstvenih ustanova u Srpskoj.

Na nedavno održanoj konferenciji za medije direktor bijeljinske Bolnice zahvalio se na pruženoj pomoći svim pojedincima i ustanovama u Srpskoj koju su nesebično dali u godini pandemije.

Tokom prošle godine u  bijeljinskoj  bolnici hospitalizovano je  1.300 pacijenata. Nije kako ističu nedostajalo kadra i opreme.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *