U dvije saobraćajne nezgode tri pješaka zadobila tjelesne povrede – Jedan pješak životno ugrožen

Na području Policijske uprave Bijeljina, juče su se dogodile dvije saobraćajne nezgode u kojima su tri pješaka zadobila tjelesne povrede.

Na gradskoj obilaznici, oko 11,30 časova dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je putnički automobil ” Golf” kojim je upravljalo lice V.S. ostvario kontakt sa dvije djevojčice obe 2008. godište, a koje su bile u svojstvu pješaka. Jedna djevojčica je zadobila lakše tjelesne povrede, dok je druga zadobila teške tjelesne povrede i zadržana je u Medicinskom centru Bijeljina na liječenju.

U ulici Nikole Tesle u Bijeljini oko 12,30 časova dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je putnički automobil marke ” Citroen” kojim je upravljala J.R. ostvarila kontakt sa pješakom A.M. Zbog težine povreda povređena A.M. je prevežena u Beograd na dalje liječenje. Ista je životno ugrožena.

Obje ove saobraćajne nezgode dogodile su se na pješačkim prelazima kada su pješaci prelazili preko njih.

Napominjeno vozače, da su u obavezi da propuste pješaka koji je stupio, stupa ili je izrazio nedovosmislenu namjeru da želi da pređe preko pješačkog prelaza. Prema ZOOBS BiH za protivpravno postupanje propisana je novčana kazna u iznosu od 50 KM do 250KM i jedan kazneni poen

U narednom periodu policijski službenici Policijske uprave Bijeljna pojačaće aktivnosti na kontroli poštivanja odredbi koje se odnose na ” odnos vozač – pješak” sa posebnim akcentom na zone pješačkih prelaza.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.