U Bolnici Sveti Vračevi nema radnika koji ne dolaze na posao

U ЈZU Bolnica Sveti Vračevi Bijeljina nema radnika koji ne dolaze na posao, a primaju platu ili bilo koju drugu finansijsku nadoknadu, kažu u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

– Prisustvo radnika na radnom mjestu svakodnevno se kontroliše poštujući odgovarajuće procedure. Evidencija radne prisutnosti se vrši na dnevnom i mjesečnom nivou u namjenski propisane obrasce, gdje se upisuju dnevni rad, noćni rad, dežurstva i pripravnost radnika, ali i broj dana privremene spriječenosti za rad za svakog radnika koji je na bolovanju – navodi se u saopštenju ove zdravstvene ustanove.

Ističu da su radnici Bolnice, koji su privremeno spriječeni za rad, dužni svoje odsustvo opravdati dostavljanjem izvještaja o privremenoj nesposobnosti za rad.

– Ovaj obrazac im izdaje porodični ljekar ili prvostepena komisija,a kontrolu nad profesionalnim radom ovih lica vrši Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske. Na osnovu dostavljenih obrazaca vrši se mjesečni obračun plate, a naša ustanova o tome redovno izvještava Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite, te je bilo koji oblik zloupotrebe nemoguć – ističe se u saopštenju.

(RTRS)


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *