U bijeljinskom Domu zdravlja spremni za sprovođenje vakcinacije

Zainteresovanost građana za vakcinaciju protiv virusa korona impozantna je u bijeljinskoj regiji i Dom zdravlja Bijeljina je već spremio prostor u centralnoj zgradi i 18 timova za vakcinaciju, izjavila je Srni direktor ove zdravstvene ustanove Danijela Đukin.

Ona je napomenula da je vakcina dobrovoljna i besplatna, te da dolazak veće količine vakcina u Bijeljinu očekuje krajem februara.

“Potpuno smo spremni i čekamo detaljne smjernice, rashladni uređaj i vakcine, jer sve mora biti dobro organizovano u ogromnom lancu njenog čuvanja i održavanja, da sve funkcioniše besprijekorno”, rekla je Đukinova i dodala da je riječ o najvećem izazovu u posljednjih 50 godina.

Prema njenim riječima, tim stručnjaka iz bijeljinskog Doma zdravlja ove će nedjelje proći edukaciju u Banjaluci, a oni će nastaviti da obučavaju druge timove u zainteresovanim zdravstvenim ustanovama i ambulantama u regiji.

Đukinova je istakla da je zainteresovanost za vakcinaciju protiv kovida 19 veća od očekivane i da je do sada iz prioritetnih grupa prijavljeno više od polovine radnika Doma zdravlja Bijeljina, koji ima 450 zaposlenih, a prvenstveno su to zaposleni iz kovid ambulanti, porodične medicine, laboratorija i rendgena, koji su već dugo u najvećem kontaktu sa kovid pozitivnim osobama.

“Pozvali smo sva javna preduzeća da nam do kraja nedjelje prijave lica zainteresovana za vakcinaciju, a, osim zdravstvenih radnika, u prioritetu su korisnici domova za stara lica i zaposleni u tim domovima, ustanove gdje je najveći socijalni kontakt kao što su škole, vrtići, policija, vatrogasci i novinari”, navela je Đukinova.

Prema riječima Đukinove, u 55 timova porodične medicine Doma zdravlja Bijeljina su kroz informacioni zdravstveni sistem IZIS evidentirali osiguranike koji imaju više od 65 godina, koji su u prioritetnoj grupi za vakcinaciju, a oni će biti pozvani telefonom.

Za prijavu na vakcinaciju protiv virusa korona Dom zdravlja Bijeljina obezbijediće najmanje šest telefonskih linija.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *