U Bijeljini otvoren 4. Kjokušinkai karate turnir „RS čelendž“

U Bijeljini je večeras otvoren četvrti „RS Čelendž“ kjokušinkai karate turnir na kojem učestvuju borci iz Španije, Rumunije, Grčke, Srbije, Republike Srpske, odnosno BiH, a većinski vlasnik Tehničkog remonta Bratunac Slavenko Ristić, koji je pokrovitelj ovog tradicionalnog turnira povodom Dana Republike Srpske, rekao je novinarima da podrškom kjokušinkai karateu nastoji da budu promovisane prave vrijednosti – dostojanstvo, hrabrost i poštenje.

Ristić je naveo da je planirano deset borbi u takmičarskom dijelu, te da je srećan što su uprkos nestabilnoj političkoj situaciji uspjeli da dovedu u Bijeljinu neke od najboljih evropskih i svjetskih kjokušinkai karatista.

– Živimo u vremenu kada smo se odrodili jedni od drugih, kada se prave vrijednosti više ne cijene. Izgubili smo ono što je najvrijednije među nama – dostojanstvo. Promovišući ovakve turnire, promovišemo Republiku Srpsku, kao i 9. januar – njen Dan, povodom kojeg smo se okupili. Cilj ovog takmičenja je i motivisanje mladih da se bave sportom – istakao je Ristić, koji je i narodni poslanik.

On je poželio takmičarima uspjeh i što manje povreda, te da naredni turnir okupi još više takmičara.

Predsjednik Šinkjokušin kluba „TRB“ iz Bijeljine i organizator 4. “RS Čelendža” Igor Ranković pojasnio je da je kjokušin stil karatea najteži stil u ovom sportu, koji podrazumijeva direktni kontakt pri borbi.

– Kjokušinkai karate je veoma rasprostranjen u svijetu, ali kada je riječ o BiH, bijeljinski klub je pionir ovog sporta. U njemu se osim fizičke spremnosti, vrlo lako mogu uočiti i druge vrijednosti kao što su poštovanje prema protivnicima i treneru – naglasio je Ranković.

Sedmostruki šampion Španije u kjokušin karateu Hugo Kruz rekao je da će njegov tim dati sve od sebe da se u Bijeljini predstavi u najboljem svjetlu.

– Treniram karate od osme godine, a sada imam dvadeset i dvije. Osim uspjeha u Španiji, bio sam šampion Amerike tri puta i šampion Evrope dva puta – naveo je Kruz, koji je drugi put učesnik na „RS Čelendžu“.

Konstantin Ristić, član Šinkjokušin kluba „TRB“ iz Bijeljine kaže da mu je ovaj sport pomogao da se razvije i ojača ne samo fizički, nego i mentalno.

– Od malih nogu sam u karateu, a iako sam se borio na mnogim turnirima u Evropi i svijetu, turnir u Bijeljini mi je posebno drag jer se ovdje okupljaju najuspješniji i osjeća se drugarska i porodična atmosfera – istakao je Ristić.

Prije početka turnira, koji je otvorio Slavenko Ristić, uručene su zahvalnice i priznanja prijateljima „RS Čelendža“, između kojih i nekadašnjem ministru unutrašnjih poslova Republike Srpske Draganu Lukaču.

Turnir je otvoren borbom najmlađih učesnika, sedmogodišnjeg Jovana Rakite i šestogodišnjeg Slađana Dimitrijevića.

Za osvojena prva mjesta u svim seniorskim kategorijama obezbijeđena je sportska stipendija od po 1.000 evra, a vrijedne novčane nagrade predviđene su i osvajačima medalja u juniorskim kategorijama.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *