U akciji dobrovoljnog davalaštva krvi više od 200 učesnika

Društvo dobrovoljnih davalaca krvi /DDDK/ “Rudar” iz Ugljevika organizovalo je danas akciju kojoj se odazvalo više od 200 davalaca iz 35 društava u Republici Srpskoj, Srbiji i Crnoj Gori.

Predsjednik DDDK “Rudar” Zoran Milović zahvalio je na odzivu dobrovoljnim davaocima krvi i pozvao sve ljude da se pridruže ovom humanitarnom udruženju koje ima 1.200 članova.

Dobrovoljne davaoce krvi posjetili su načelnik Ugljevika Vasilije Perić i predsjednik Skupštine opštine Zoran Lazić, koji je član ovog udruženja.

Lazić je najavio dalju podršku lokalne uprave svim humanitarnim aktivnostima u Podmajevici i istakao da su u Ugljeviku ponosni na humanitarni rad DDDK “Rudar”.

Perić je rekao da ovim humanim aktivnostima tradicionalno počinju svečanosti povodom krsne slave Ugljevika Svete Petke.

“Zahvalan sam DDDK `Rudar` na svemu što čine za našu opštinu, regiju i Republiku Srpsku, a za svoj rad u prethodnom periodu odlikovani su najvećim priznanjem Poveljom opštine Ugljevik”, naveo je Perić.

Specijalista transfuziolog Dragana Jurošević rekla je da je za današnju akciju najavljeno 200 davalaca krvi i zahvalila DDDK “Rudar” na odličnoj saradnji.

“Pacijent ne treba da čeka krv, već krv treba da čeka pacijenta”, istakla je Juroševićeva i ukazala na značaj ovakvih dobrovoljnih akcija.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *