U akciji davanja krvi više od 50 policajaca /VIDEO/

Ministarstvo unutrašnjih poslova RS i PU Bijeljina tradicionalno u ljetnim mjesecima organizuju akciju dobrovoljno davanja krvi pripadnika policije. Prve doze ove dragocjene tečnosti bijeljinski policajci dali su danas u Zavodu za transfuziju, a akcija će trajati i sutra.

Odgovorno, savjesno i posvećeno svojoj profesiji i brizi o građanima, bijeljinski policajci akteri su svake akcije dobrovoljnog darivanja dragocjene tečnosti koja se tradicionalno organizuje tokom ljetnih mjeseci, baš kada su transfuzijama i bolnicama potrebne najveće doze krvi. Među svojim kolegama koji su se odazvali ovoj humanoj misiji je i Miloš Toromanović, koji krv daruje peti put, a sve je počelo kaže na Policijskoj akademiji.

Na daleko je poznato da je u bijeljinskoj regiji doborovoljno davalaštvo krvi veoma razvijeno. Sve to potvrđuju činjenice da je u prostorijama Transfuzijske medicine u Bijeljini među davaocima sve više mladih ljudi. Mnogi od njih kažu, pa tako i ovaj mladi policijski službenik da je davalaštvo krvi tradicija u njihovoj porodici i da se prenosi s koljena na koljeno.

Među mladim policajcima ima i njihovih kolega koji ne samo što baštine bogato iskustvo u poslu i radu, nego su i redovni davaoci više od deceniju. Ovogodišnjoj akciji odazvalo se više od 50 pripadnika bijeljinske Policijske uprave koji će za dva dana, koliko traje, darovati krv i tako još jednom pokazati humani aspekt svoje profesije.

Zahvaljujući ovakvim akcijama, bijeljinska transfuzija na zalihama trenutno ima dovoljno krvi, te nema deficita ni u jednoj krvnoj komponenti.

Davalaštvo u ovom kraju Srpske živi i konstantno se podmlađuje, a prikupljene doze dragocjene tečnosti distribuišu se ka svim zdravstvenim centrima gdje se liječe teži pacijenti sa područja regije.

Policajci su uvijek tu da se odazovu našim pozivima i da nam pomognu da obezbijedimo dovoljno doza krvi, kažu u Zavodu za transfuzijsku medicinu Srpske.

U ovoj tradicionalnoj ljetnoj akciji širom Srpske učestvuje više od 600 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova.

Tradicionalna ljetna akcija pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova održava se u deset gradova Republike Srpske i trajaće do petka  28. jula.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *