“Trojeručica” proslavila krsnu slavu

Dobrotvorna organizacija Eparhije zvorničko-tuzlanske “Trojeručica” obilježila je danas krsnu slavu – Ikonu Presvete Bogorodice Trojeručice u bijeljinskom hramu Svetog Đorđa, gdje je služena Sveta liturgija i osveštan slavski kolač.

Predsjednik dobrotvorne organizacije, đakon Velislav Mišura čestitao je svim članovima krsnu slavu, zaštitnicu i pokroviteljicu.

“Slava je prilika da se okupimo sa svima koji su pomogli našem radu i da podijelimo sva iskustva iz prethodnog perioda, da pokažemo da su sva donirana sredstva usmjerena prema onima kojima su namijenjena i najpotrebnija”, rekao je Mišura novinarima.

On je dodao da je “Trojeručica” osnovana 2018. godine blagoslovom Njegovog preosveštenstva episkopa zvorničko-tuzlanskog Fotija i da djeluju u cijeloj eparhiji.

Kum slave, načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić čestitao je članovima i istakao dobar odnos ove lokalne zajednice i dobrotvornog društva za koje je rekao da su primjer kako i na koji način se može pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija.

On je istakao da članovi ove humanitarne organizacije pomažu svima kojima je pomoć potrebna, višečlane porodice, socijalno-ugrožene, raseljene, kao i sve koji su dali određen doprinos u stvaranju Republike Srpske.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *