Trninić: Petrović u paničnom strahu od opoziva

Poslanik Ujedinjene Srpske u Narodnoj skupštini Republike Srpske Milan Trninić izjavio je da je gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović pokazao pravo lice gradskog moćnika “koji zloupotrebljava položaj, prijeti medijima, nenamjenski i nezakonito troši narodni novac”, i u paničnom je strahu od opoziva.

Trininić je istakao da otvoreno pismo podrške Petroviću, koje je uputila poslanik u Narodnoj skupštini Mirjana Orašanin, predstavlja novi politički pamflet s ciljem da se Petrović po svaku cijenu sačuva na toj poziciji, da se o njemu stvori lažna slika dobrog čovjeka, ljekara, humaniste.

“Orašaninova treba da zna da je njen prijatelj i `saborac` ovih dana posebno nervozan i osjetljiv na naslove tekstova u kojima mediji u Republici Srpskoj i Bijeljini bruje o revizorskom izvještaju o ozbiljnim kršenjima zakona u poslovanju gradonačelnika i gradske uprave, o nesavjesnom, nezakonitom i nenamjenskom trošenju narodnog novca, novca građana Semberije, probijanju budžeta Bijeljine za više od milion KM za bruto plate radnika primljenih na određeno vrijeme i za naknade lica angažovanih po ugovoru o djelu”, istakao je Trninić u saopštenju.

Očigledno je, dodao je on, da u tom revizorskom izvještaju ima i elemenata za krivične prijave.

On je preporučuo Orašaninovoj da, osim Izvještaja interne revizije o izvršenju budžeta Bijeljine za 2022. godinu, pročita i javno obraćanje Petrovića putem društvenih mreža redakciji portala “Novi glas” iz Bijeljine, u kome ih prijeteći obavještava da on lično prekida svaki vid komunikacije i saradnje s tim portalom.

“Istovremeno, bez ikakvih dokaza, gradonačelnik Petrović upućuje u toj objavi niz neosnovanih optužbi na račun tog bijeljinskog medija, vršeći očigledan politički pritisak na uređivačku politiku i to samo zato što su prenijeli tekst drugog portala u kome se istinito citiraju i prenose navodi iz pomenutog revizorskog izvještaja”, naveo je Trninić.

Na taj način, dodao je on, “Petrović pokazuje svoje pravo lice – lice gradskog moćnika koji zloupotrebljava svoj položaj, prijeti medijima, nenamjenski i nezakonito troši narodni novac, bavi se promašenom politikom umjesto gradskom upravom, kapitalnim projektima i životom građana Bijeljine i Semberije”.

“Tog i takvog Petrovića, koji je u paničnom strahu od opoziva i koji pravi sve veću štetu građanima Bijeljine, svakoga dana napuštaju bliski saradnici, baš kao i stranačke kolege i prijatelji, koji ne žele da slušaju neistine i učestvuju u sumnjivim radnjama gradonačelnika Petrovića, za koje optužuje druge. Kad sazna i spozna istinu o Petroviću, učiniće to i koleginica Orašanin, kao i ogroman broj građana Bijeljine i Semberije, koji će na predstojećem referendumu poslati Petrovića u političku istoriju”, naveo je Trninić.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *