Trivić: Ove godine u obnovu osnovnih škola uloženo oko 11 miliona KM

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić rekla je da je u toku ove godine u obnovu osnovnih škola u Srpskoj s ciljem stvaranja boljih uslova rada za sve učenike i nastavnike uloženo oko 11 miliona KM iz različitih izvora.

Tokom sastanka u Banjaluci sa ambasadorom Japana u BiH Hidejukijem Sakamotom, Trivićeva je zahvalila zbog opredijeljenosti japanske Ambasade da pomaže obrazovne institucije u Republici Srpskoj i time doprinose kreiranju boljeg obrazovnog okruženja za svu djecu, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Govoreći o opredijeljenosti Vlade Republike Srpske za reformu predškolskog, osnovnog i srednjeg obrazovanja, Trivićeva je naglasila važnost korištenja informacionih tehnologija u nastavi, kao i usavršavanja nastavnog kadra u primjeni novih tehnologija.

Trivićeva je sa ambasadorom Japana u BiH razgovarala o saradnji na obnovi objekata osnovnih škola u Republici Srpskoj.

Sakamoto je podsjetio da se od stotinu projekata koje je do sada podržala Ambasada Japana u BiH, polovina odnosi na obnovu škola.

On je istakao da će podrška obrazovanju biti nastavljena s ciljem stvaranja boljih uslova u školama na radost učenika, nastavnika i roditelja.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *