Tomić: Policija nije radila u skladu sa zakonom

Aleksandar Vuković (27) iz Trnjaka kod Bijeljine pušten je na slobodu nakon spektakularnog hapšenja u kojem je Policijska uprava Bijeljina saopštila da je zaplijenjeno pet kilograma skanka.

Duško Tomić, advokat Vukovića, izjavio je za Srpskainfo da je policija prilikom hapšenja Vukovića izašla van svojih okvira djelovanja.

– Policija je u ovom slučaju uznemirila javnost, napravili su spektakl od svega, jer su u kuću Vukovića upali naoružani pištoljima. Saopštili su da je zaplijenjeno 5 kilograma skanka, a ništa od toga nije tačno. Niti je bilo 5 kilograma, niti je u pitanju skank – izjavio je advokat Tomić reagujući na hapšenje klijenta.

Dodao je da zbog ovakvog načina rada policije, na sudu i padaju optužnice.

– Kada ste čuli da nekome zaplijene toliko droge, pa ga puste na slobodu. Dakle, ne može policija raditi na ovakav način jer to nije zakonito – naveo je Tomić za Srpskainfo. Dodao je kako je njegov klijent pušten na slobodu.

Podsjetimo, iz Policijske uprave Bijeljina saopšteno uz navođenje inicijala da je Vuković uhapšen 14. decembra. A da je tokom pretresa zaplijenjeno 5 kilograma skanka.

Iz PU Bijeljina su saopštili i da je osumnjičeni tokom pretresa prostorija pokušao da baci drogu u peć za centralno grijanje i uništi je.

– Brzom i efikasnom intervencijom policijskih službenika u tome je spriječen. Ova osoba je uhapšena uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga i biće u toku dana predato na dalje postupanje Okružnom javnom tužilaštvu u Bijeljini – naveli su iz PU Bijeljina.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *