Tokom pojačane kontrole saobraćaja sankcionisana 674 vozača

Na području Policijske uprave Bijeljina u periodu od 14. do 20. decembra organizovana je i sprovedena regionalna akcija pojačane kontrole  vozača pod uticajem alkohola, opijata i psihoativnih lijekova, kontrolu tehničke ispravnosti i kontrolu posjedovanja i korištenja zimske opreme.

U toku akcije kontrolisano je 1142 vozača. Izvršena su 604 alkotestiranja, ode čega je 61 vozač bio pod dejstvom alkohola, dok je jedan vozač odbio da se podvrgne testu na opojne droge.

Zbog utvrđene koncetracije od preko 1,5 gr/kg alkohola u organizmu, prema devet vozača je primjenjena mjera zadržava lišenjem slobode.

Tokom navedene akcije sankcionisana su 674 vozača od čega je 245 zbog tehničke neispravnosti, 367 zbog neposjedovanja zimske opreme i 62 zbog vožnje pod uticajem alkohola i opojnih droga.

-Policijska uprava Bijeljina apeluje na sve učesnike u saobraćaju  da poštuju saobraćajne propise i da se odgovorno ponašaju, te da svojim ponašanjem doprinesu povoljnijem stanju u oblasti bezbjednosti saobraćaja, navodi se u saopštenju PU Bijeljina.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *