Tokom ljeta bogat kulturni program /VIDEO/

U bijeljinskim ustanovama kulture protekla godina bila je u znaku pandemije virusa korona , koja je znatno otežala rad i odložila brojne predviđene aktivnosti. Ove godine zahvaljujući poboljšanju epidemiološke situacije planirani su brojni sadržaji tokom ljeta. U bijeljinskom Muzeju “Semberije” krenuli su u realizaciju planiranih aktivnosti. Od aprila mjeseca realizovali su tri izložbe , a u planu su i novi sadržaji.

Tokom ljeta u  bijeljinskom Muzeju “Semberije”za posjetioce su pripremili nove sadržaje. Ova ustanova uključena je i u program obilježavanja “Pantelinskih dana” , manifestacije koja se organizuje u povodu gradske slave Svetog Pantelejmona.

Tokom avgusta Muzej će posjetiti delegacija iz Izraela i za njih će biti pripremljena izložba “Jevreji u Bijeljini” koja je bila prezentovana prije nekoliko godina u Bijeljini. I do kraja godine bijeljince očekuju bogati sadržaji u Muzeju.

Prema njegovim riječima  krajem jula mjeseca biće nastavljena druga faza istraživanja na lokalitetu Muharine kod Novog Sela.

Tokom ljeta i sezone godišnjih odmora veliki broj građana koji žive u inostranstvu dolaze u Semberiju.U gradskim ustanovama očekuju veću posjetu .

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *