Tokom epidemije nije otpušten nijedan radnik, tri novozaposlena

Prehrambena industrija “Sava Semberija” nije prekidala poslovanje tokom epidemije virusa korona, nije otpušten nijedan radnik, a tri su čak zaposlena, te je urađen i remont postrojenja, izjavio je Srni direktor fabrike Stevo Filipović.

Filipović je rekao da se u “Savi” postupa prema preporukama nadležnih institucija, preduzete su sve mjere, prevashodno na zaštiti zaposlenih, što podrazumijeva dezinfekciju svih prostorija.

“Radili smo u otežanim uslovima sve vrijeme, ali sa radom nismo prekidali. Nijednog radnika nismo otpustili, a svi su dobili puni iznos ličnih dohodaka, bez obzira na to da li su u vrijeme epidemije bili poslati kući zbog hroničnih bolesti i slabijeg zdravlja ili su radili”, naveo je Filipović.

On napominje da je urađen i kapitalni remont postrojenja i priprema za ovogodišnju sezonu.

“I `Sava` se susreće sa problemom sa kojim se susreće većina privrednih subjekata, a riječ je o naplati potraživanja od kupaca. Očekujem da ćemo ga u narednom periodu prevazići”, rekao je Filipović.

On je naveo da se trenutno radi na preradi lista kupusa koji spremaju za tržište Dubaija, kao i slatki program.

“Sezona prerade će početi uskoro, pristizanjem novog voća i povrća. Krenućemo punom dinamikom, potpisani su ugovori sa domaćim proizvođačima jer, kao i u prethodne tri godine, prioritet u otkupu dajemo proizvodima iz Republike Srpske i BiH, a samo one količine koje ne možemo obezbijediti na domaćem tržištu uvozimo isključivo iz Srbije, a ne kao do sada i iz Makedonije i Bugarske”, pojasnio je Filipović.

On je rekao da je planirano da “Sava” preradi 8.000 tona gotovih proizvoda na godišnjem nivou.

Prehrambena industrija “Sava Semberija” izvozi 80 do 85 odsto proizvoda na inostrano tržište – u Ujedinjene Arapske Emirate, Kanadu, Švedsku, Švajcarsku, Njemačku, Sloveniju, a uskoro će početi izvoz i u SAD.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *