Terzić: Smanjenje ukupnog broja krivičnih djela za oko devet odsto

Na području u nadležnosti Policijske uprave Bijeljina u oktobru je evidentirano smanjenje ukupnog broja krivičnih djela za oko devet odsto, te smanjenje za oko 22 odsto broja krivičnih djela opšteg kriminaliteta, rekao je danas načelnik ove uprave Stjepan Terzić.

“U oktobru su evidentirana ukupno 72 krivična djela, koeficijent ukupne rasvijetljenosti iznosi oko 82 odsto”, rekao je Terzić na konferenciji za novinare.

On je naveo da je Policijska uprava nadležnim tužilaštvima podnijela 62 izvještaja o počinjenim krivičnim djelima 58 lica zbog sumnje da su počinila 72 krivična djela.

Prema njegovim riječima, od ovih lica devet su povratnici u izvršenju krivičnih djela, dok tokom oktobra u izvršenju krivičnih djela nije zabilježen nijedan maloljetnik.

Terzić je ocijenio da je ukupna bezbjednosna situacija zadovoljavajuća, te apelovao da vozači do 15. aprila poštuju zakon koristeći zimsku opremu.

Načelnik Sektora kriminalističke policije Srđan Gajić rekao je da su imovinska krivična djela u oktobru u padu za 17 odsto u odnosu na isti mjesec prošle godine, dok nisu zabilježena razbojnička djela.

“Broj krivičnih djela protiv života i tijela manji je za 30 odsto u odnosu na isti period prošle godine”, naveo je Gajić.

Načelnik Sektora policije Igor Kapikul rekao je da je u oktobru evidentirano ukupno 35 slučajeva narušavanja javnog reda i mira, što je smanjenje za 29 odsto u odnosu na isti mjesec lani.

“Najveći broj narušavanja javnog reda i mira izvršen je od jednog lica, čak 27”, istakao je Kapikul.

On je naveo da je evidentirano 17 ilegalnih migranata afro-azijskog porijekla bez identifikacionih dokumenata.

Prema njegovim riječima, najveći broj migranata je iz Pakistana.

“Od ovih ilegalnih migranata jedno lice je ženskog, a ostali su muškog pola”, dodao je Kapikul.

Inspektor za bezbjednost saobraćaja u Sektoru policije Radenko Knežević istakao je da je stanje u oblasti saobraćaja u oktobru zadovoljavajuće, navodeći da je zabilježeno 100 saobraćajnih nezgoda, za 4,8 odsto manje nego u oktobru prošle godine.

“Evidentirane su 24 nezgode sa nastradalim licima, od čega sa poginulim licima dvije”, rekao je Knežević.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *