Terzić: Koeficijent rasvijetljenosti krivičnih djela iznad 88 odsto /VIDEO/

Devet lica poginulo je u saobraćajnim nesrećama na području u nadležnosti Policijske uprave Bijeljina u prvoj polovini godine, rečeno je danas na konferenciji za medije. Predstavljajući šestomjesečni izvještaj o radu policije istaknut je podatak da koeficijent rasvijetljenosti krivičnih djela iznosi preko 88 odsto.

Stanje bezbjednosti na području koje operativno pokriva Policijska uprava Bijeljina je zadovoljavajuće, izjavio je načelnik ove uprave Stjepan Terzić prezentujući rezultate rada policije za prvi kvartal ove godine. Za prvih šest mjeseci evidentirano je 480 krivičnih djela, od čega je 217 po nepoznatom izvršiocu. Koeficijent ukupne rasvijetljenosti ovih krivičnih djela je preko 88 odsto.

Govoreći o stanju kriminaliteta u prvih šest mjeseci ove godine u Sedktoru krim policije kažu da je ukupna rasvijetljenost krivičnih djela opšteg kriminaliteta preko 86 odsto, a po nepoznatom izvršiocu 73 odsto.

Evidentirano je i 28 krivičnih djela nedozvoljena proizvodnja i promet oružja i eksplozivnih sredstava, a policijski bilteni pokazuju da je u posmatranom periodu zabilježen i značajan broj prijava nasilja u porodici.

Šestomjesečna statistika potvrđuje da se na putevima dogodilo 514 saobraćajnih nezgoda u kojima je devet lica izgubilo život, dok su 32 lica zadobila teške tjelesne povrede, a 148 lica je lakše povrijeđeno.

S obzirom da je jedna od najčešćih gerešaka zbog kojih dolazi do saobraćajki sa katastrofalnim posljedicama neprilagođena brzina, Policijska uprava Bijeljina će i tokom avgusta vršiti pojačanu kontrolu saobraćaja na svim magistralnim i regionalnim putnim pravcima sa raspoloživim radarskim sistemima.

Za prvih pola godine javni red i mir narušen je u 210 slučajeva, počinjeno je 295 prekršaja, a policijski izvještaji pokazuju da nije zabilježeno narušavanje javnog reda i mira u većem obimu.

Pojavom bolesti afričke kuge svinja značajan broj policijskih službenika ove uprave svakodnevno je angažovan na kriznim i ugroženim područjima.

U posmatranom periodu na području PU Bijeljina evidentirano je 12 ilegalnih migranata afroazijskog porijekla koji su predati na dalje postupanje Službi za poslove sa strancima BiH.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *