Svečana sjednica Skupštine i dodjela gradskih priznanja

Bijeljina će danas obilježiti Dan grada, a tim povodom biće odata počast poginulim borcima i održana svečana sjednica gradske Skupštine na kojoj će najviše priznanje lokalne zajednice Povelja grada biti posthumno dodijeljena dugogodišnjem gradonačelniku Mići Mićiću.

Priznanje Mićiću, koji je preminuo u decembru prošle godine, dodjeljuje se za izuzetan doprinos u iznalaženju pravednih i profesionalnih rješenja u funkcionisanju lokalne zajednice i razvoja Bijeljine, te urađene mnogobrojne infrastrukturne projekte.

“Funkciju gradonačelnika Bijeljine obilježio je svojim ličnim kvalitetima, odgovornošću, savjesnošću i razvijanju zajednice kojoj je pripadao i na čijem čelu je bio”, navodi se u obrazloženju odluke o dodjeli Povelje grada.

Gradsko priznanje Medalja “Knez Ivo od Semberije” za izuzetan doprinos koji su dali u liječenju građana tokom pandemije kovida 19 dobiće Bolnica “Sveti vračevi”, Dom zdravlja i Banja “Dvorovi”, koja je bila u kovid sistemu.

Zahvalnica grada biće uručena infektologu bijeljinske bolnice Aleksandri Radojčić za učinjeno lično djelo, boreći se za živote i zdravlje svakog čovjeka u vrijeme teške epidemiološke situacije izazvane virusom korona, a priznanja će biti uručena i brojnim pojedincima i organizacijama zaslužnim za razvoj Bijeljine.

Polaganje vijenaca na spomenik poginulim borcima na Trgu kralja Petra Prvog Karađorđevića najavljeno je za 18.30 časova, a svečana sjednica Skupštine grada za 19.00 časova u Centru za kulturu “Semberija”.

Program obilježavanja Dana grada možete pratiti na našem programu, kao i na našem youtube kanalu.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *