Sutra stiže brašno iz pomoći Vlade Srpske za rad narodnih kuhinja

U okviru pomoći Vlade Republike Srpske za rad narodnih kuhinja u Bijeljinu će sutra stići 10 tona i 250 kilograma brašna, izjavio je Srni sekretar Gradske organizacije Crvenog krsta Aleksandar Savić.

On je najavio da će dio brašna biti podijeljen i socijalno ugroženim porodicama, prema spisku Centra za socijalni rad, kao i za tradicionalnu božićnu akciju podjele pečenica i paketa pomoći za ugrožene porodice.

Savić je rekao da tri velika donatora među privrednicima u Bijeljini i ostali manji donatori obezbjeđuju pomoć za praznike, podjelu 50 božićnih pečenica, 30 za socijalno ugrožene i 20 za boračku populaciju, kao i humanitarnih paketa.

Narodna kuhinja u Bijeljini ima 260 korisnika, a za novogodišnje i božićne praznike tradicionalno se korisnicima obezbjeđuje bogatiji obrok sa pečenjem.

“Trudimo se da pomognemo koliko god možemo i da dođemo do donacija, a za pomoć ugroženima trenutno su najpotrebniji paketi higijenskih proizvoda, kao i pelene za odrasle”, rekao je Savić.

Prema njegovim riječima, mnogo je starijih lica u samačkim domaćinstvima, mnogo i nepokretnih, a malo udruženja koja se bave kućnom njegom.

“To je jedan od projekata koje ćemo mi ubuduće da radimo u Bijeljini, jer se veoma dobro pokazao u Šamcu, Brčkom, Višegradu”, rekao je Savić.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *