Sutra sjednica gradskog parlamenta u Bijeljini /VIDEO/

Polugodišnji izvještaj o izvršenju lokalnog budžeta razmatraće sutra na sjednici odbornici Skupštine Grada Bijeljina.

Na dnevnom redu je i informacija o preduzetim mjerama i utrošenim sredstvima grada za vrijeme epidemije virusa korona, kao i prijedlog odluke o subvencionisanju troškova prevoza đaka.

Budžetski prihodi za prvih šest mjeseci ostvareni su u ukupnom iznosu od 21.203.933,00 KM, a budžetski rashodi izvršeni su u iznosu 17.029.022,00 KM, navodi se u skupštinskim materijalima, koji će se sutra naći pred odbornicima. Korekcijom tog iznosa za primitke po osnovu prodaje i zaduživanja i izdatke po osnovu otplate duga i druge izdatke, Grad Bijeljina je u prvom polugodištu ostvario pozitivnu razliku u finansiranju.

Ipak manje ostvarenje prihoda od planiranih u najvećoj mjeri posljedica je pojave pandemije korona virusa koji je izazvao brojne negativne ekonomske efekte.

Međutim, pandemija nije prekinula građevinsku sezonu, pa je ostvarenje preko plana zabilježeno kod prihoda od zakupa i rente, administrativne naknade i takse, dok su prihodi od pružanja javnih usluga ostvareni u procentu od 63,20 %, što predstavlja direktni uticaj pandemije korona virusa, stoji u skupštinskom materijalu.

Na dnevnom redu skupštinske sjednice je i informacija o preduzetim mjerama i utrošenim sredstvima grada za vrijeme epidemije virusa korona, u kojoj su navedeni troškovi od 1,6 miliona KM.

U posmatranom periodu nije došlo do smanjenja sredstava na nekoj od budžetskih stavki, što je dobro, a prostora ima i za određene uštede u budžetu.

Pred odbornicima će sutra na sjednici biti i informacija o upisu učenika u prvi razred osnovne škole, kojih je za 57 manje nego u prošloj školskoj godini, kao i prijedlog odluke o subvencionisanju troškova prevoza đaka po 30 KM mjesečno, za šta je iz gradskog budžeta potrebno 120.000 KM.

Među 24 najavljene tačke su i izvještaji o poslovanju preduzeća “Gradsko groblje”, “Komunalac” i “Gradska toplana”.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *