Sutra o budžetu, ali i o novčanoj pomoći za svako novorođenče /VIDEO/

Koalicija “Dogovor za Bijeljinu” na sutrašnjoj sjednici gradskog parlamenta podnijeće niz zajedničkih amandmana na predloženi budžet grada , a među njima uvođenje novčane pomoći za svako rođeno dijete,subvencije za djecu koja idu u privatne vrtiće ,  te amandmane u cilju podrške zapošljavanju i samozapošljavanju mladih  lica u Bijeljini, najavljeno je na danas održanoj pres konferenciji za novinare odbornika SNSD-a .

Odbornici vladajuće koalicije u Bijeljini pripremili su i niz amandmana namijenjenih pomoći poljoprivrednicima u Semberiji. U izradi pravilnika o podsticajima  Agrarnog fonda u Bijeljini vodiće se računa o manjim poljoprivrednim proizvođačima , a najavljuju i do sada najveći budžet Agrarnog fonda u posljednjih 13 godina.

Danas je zasjedala i skupštinska Komisija za propise . Donijete su  i određene odluke . Među njima i prijedlog zaključka o pokretanju inicijative za izmjenu zakona i drugih propisa o čemu će sutra odlučivati gradski odbornici.

U SNSD-u kažu da dogovora sa gradonačelnikom još uvijek nema jer odbornici ne žele pojedinačne razgovore. Kažu da su predložili da predstavnici Koalicije  “Dogovor za Bijeljinu” razgovaraju sa gradonačelnikom , ali da nisu dobili odgovor. Ističu da će još jednu sjednicu održati bez načelnog dogovora uz nadu da će to biti posljednja takva sjednica.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.