Sutra nova premijera “Mila, glumica u nemilosti”

Gradsko pozorište “Semberija” u Bijeljini odigraće sutra novu premijeru, predstavu “Mila, glumica u nemilosti” po tekstu i u režiji Milivoja Mlađenovića.

“Ova duodrama rađena je po motivima monodrame `Mila` Koste Trifkovića, a sem Vanje Krtoline u naslovnoj ulozi, u ovoj predstavi igra i Dušan Ranković”, najavljeno je iz Pozorišta.

Za koreografije i izbor muzike bila je zadužena gošća iz Niša Danica Ničić, a songove je komponovao Igor Kajmaković.

“Mila, šaljiva igra u jednom činu, nastala je prema izvornom tekstu Karla Augusta Gernera, a dramatizovao ju je i `posrbio` Trifković”, navodi Milivoje Mlađenović, autor i reditelj predstave.

On kaže da je bijeljinsko pozorište tu monodramu proširilo i adaptiralo, htijući da od nje napravi mali omaž domaćoj pozorišnoj istoriji, etici i estetici, istovremeno otvarajući i probleme savremenog pozorišta.

“Naš komad `Mila, glumica u nemilosti` je posveta onim glumcima i upravnicima pozorišta koji još uvek odolevaju svojim delom u svetu neprestane surove manipulacije, bezobzirne ignorancije, bezmernog licemerja i /ne/prikrivenog nasilja”, istakao je Mlađenović.

U najavi se navodi da se Kosta Trifković kao pozorišni autor pojavio 1870. godine, a odlikovala ga je vještina stvaranja radnje, dinamične, vedre, zabavne, a komedije intrige odgovarale su ukusu tadašnje publike, odnosno građanske sredine kojoj je i sam pripadao, te su munjevito osvojile pozorišnu scenu.

U njima je Trifković slikao svoje savremenike – srpsko novosadsko građansko društvo.

Premijera je zakazana u 20.00 časova, a prva reprize narednog dana.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *