Sutra ne rade trgovinski objekti

Na području Bijeljine sutra neće raditi zanatsko-preduzetnički i trgovinski objekti, navodi se u odluci koju je donio gradonačelnik Ljubiša Petrović.

Prema ovoj odluci, 2. i 9. januara mogu da rade zanatsko-preduzetnički i trgovinski objekti i prodajna mjesta “Lutrije Republike Srpske” najduže do 12.00 časova.

Za vrijeme republičkih praznika Nova godina /1. i 2. januar/, te Dan Republike /9. januar/, radi zadovoljenja potreba građana za komunalnim, zdravstvenim i drugim uslugama, dužni su da rade vatrogasna jedinica, zdravstvene ustanove i preduzeća za snabdijevanje vodom, električnom energijom i za prevoz putnika.

Preduzeća, ustanove i organizacije obavezni su da organizuju i obezbijede rad i dežurstva u obimu koji zadovoljava funkcionisanje njihove osnovne djelatnosti, potrebne za pružanje usluga građanima za vrijeme trajanja republičkih praznika.

Apoteke, prodavnice pogrebne opreme i veterinarske ambulante mogu raditi redovno radno vrijeme za vrijeme republičkih praznika.

Za vrijeme novogodišnjih praznika ugostiteljski objekti mogu raditi neograničeno.

Privredni subjekti koji se bave proizvodnom djelatnošću, a obavljaju procesnu proizvodnju mogu da rade u vremenu koji zahtjeva proces rada.

Do 15. januara svi ugostiteljski, zanatsko-preduzetnički i trgovinski objekti na području Bijeljine mogu raditi sat duže u odnosu na propisano radno vrijeme.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *