Studentima ukazano na rizike u saobraćaju

Na Pedagoškom fakultetu u Bijeljini danas je održano predavanje studentima o temi bezbjednosti mladih u saobraćaju, tokom kog su im predstavnici Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske ukazali na rizike u saobraćaju, ali i način kako da budu što bezbjedniji.

Studenti su imali priliku da poslušaju priču mladića Bojana Šuvire koji je zbog povreda zadobijenih u saobraćajnoj nezgodi danas lice sa invaliditetom.

Priča Šuvire je studentima prikazala kakve mogu biti posljedice saobraćajne nezgode, kao i greške koje su dovele do nje.

Studentima je prikazana prezentaciju o rizicima u saobraćaju master-inženjera saobraćaja Nikole Torbica i “pijane naočare” koje simuliraju efekat uticaja alkohola.

Cilj projekta je da se učenicima i studentima, posebno onima koji su na pragu polaganja vozačkog ispita, skrene pažnja na opasnosti kojima su izloženi mladi vozači.

Torbica je rekao da je prezentacijom u Bijeljini za ovu školsku godinu završen projekat “Kad se život preokrene”, inače realizovan u svim lokalnim zajednicama Srpske, te dodao da će od septembra nastaviti sa predavanjima.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *