Studenti odradili praksu u Gradskoj upravi /VIDEO/

Najboljim studentima Univerziteta u Istočnom Srajevu koji su u Gradskoj upravi obavili sedmodnevnu studentsku praksu danas su uručeni sertifikati. Studenti su snaga našeg grada, poručio je prvi čovjek Bijeljine Mićo Mićić. U Bijeljini će kaže biti izgrađen i studentski centar.

Stručna praksa im je danas kažu studenti, pomogla da sagledaju kakvu perspektivu i mogućnosti pruža rad u organima javne uprave. Možda ocjene tokom visokog obrazovanja nisu mjerilo našeg znanja, ali su nam pomogle da dođemo do prakse koja je bitna, uzimajući u obzir aktuelno stanje na tržištu rada, kažu neki od njih.

Studenti su snaga našeg grada, ali želja i naš cilj je da unaprijedimo njihovo znanje ali i rad Gradske uprave kaže gradonačelnik.

Studentski standard mora biti na većem nivou, kaže Mićić i dodaje da se radi na tome da u Bijeljini bude izgrađen studentski centar sa svim neophodnim sadržajima.

Ističe da je završena izgradnja savremene ogledne farme u sklopu poljoprivredne škole u koju je uloženo preko milion maraka, pa će uskoro uslijediti i izmještanje starog objekta.

Studenti su imali priliku da se upoznaju sa radom Gradske uprave i da sagledaju kako se odgovara potrebama građana. Sugerisali su studenti napominje Mićić i da se u okviru prakse ubuduće organizuje i rad sa strankama, što će poručuje biti i uvađeno.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *