Streljački klub “TRB” okupio strijelce iz regiona

Streljački klub /SK/ “TRB Bijeljina” organizovao je drugi po redu Međunarodni turnir u preciznom streljaštvu u kojem učestvuje 60 muškaraca i 20 žena iz Republike Srpske, Srbije, Hrvatske i Makedonije.

Predsjednik tog kluba Predrag Rakić pojasnio je da je riječ o gađanju iz pištolja, na rastojanju od 15 metara, pri čemu svi takmičari koriste klupske pištolje Tehničkog remonta Bratunac.

“Najbolji takmičar u muškoj konkurenciji osvojiće novi model tog pištolja, koji još nije u prodaji, te će imati ekskluzivno pravo da ga prvi registruje u BiH. Čast nam je što su danas sa nama velika imena iz svijeta streljaštva, poput reprezentativca Srbije Duška Petrova, kao i predstavnici SAJ-a MUP-a Republike Srpske, Centra za obuku MUP-a Srpske, kao i gosti iz streljačkih klubova regiona, sa kojima godinama sarađujemo”, naveo je Rakić.

Predsjednik Streljačkog saveza Republike Srpske Ljubiša Borovčanin zahvalio je Streljačkom klubu “TRB Bijeljina” za veoma dobro organizovani turnir i promovisanje ovog vida sporta među mladima.

“Današnje takmičenje prilika je da nastavimo da radimo na omasovljenju streljačkog sporta u Republici Srpskoj, da jačamo klubove, ali i takmičarski duh. Kao i do sada, imamo veliku podršku od Streljačkog saveza Srbije, koji nam je uzor”, istakao je Borovčanin.

Potpredsjednik Streljačkog saveza Srbije Nikola Marić naglasio je važnost protokola o saradnji između saveza.

“Godinama sarađujemo u našem razvojnom programu kada je reč o mlađim kategorijama. Strelci iz Srpske gostuju na našim nacionalnim takmičenjima, a u upravo je u toku i kamp u Karatašu za mlade, gde se nalaze i strelci iz Republike Srpske i Bijeljine”, dodao je Marić.

Glavni sponzor takmičenja je Tehnički remont Bratunac i ugledni privrednik Slaven Ristić, koji godinama ulaže sredstva u promociju i razvoj sporta u Republici Srpskoj.

Druga nagrada u muškoj konkurenciji na Međunarodnom turniru u preciznom streljaštvu, koji se održava u Bijeljini, iznosi 300 KM, a treća 100 KM. U ženskoj konkurenciji, prva nagrada je 500 KM, druga 300, a treća 100 KM.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *