Stečeni uslovi za adekvatne novogodišnje sadržaje

Odbornici Skupštine grada Bijeljina danas su podržali prijedlog da neutrošena sredstva koja je gradska Turistička organizacija imala prema ranijem programu budu iskorištena za novogodišnje manifestacije, rekao je predsjednik Skupštine grada Aleksandar Đurđević.

“Ovim su stečeni uslovi da sugrađani imaju adekvatne sadržaje za Novu godinu”, rekao je Đurđević na konferenciji za novinare po završetku sjednice gradskog parlamenta.

Đurđević je napomenuo da će javnost o tome detaljnije biti upoznata u narednom periodu.

On je naveo da je na sjednici danas razmatran i prijedlog Džender akcionog plana Bijeljine 2021-2025. godine.

“Na pripremnim sastancima razgovarali smo o tome da bi bilo poželjno da umjesto `džender` bude upotrijebljena riječ našeg jezika. Odjeljenje za društvene djelatnosti danas je predložilo da naziv ovog dokumenta bude `Lokalni akcioni plan za ostvarenje i unapređenje rodne ravnopravnosti na teritoriji grada Bijeljina 2021-2025`, koji je i usvojen”, precizirao je Đurđević.

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović rekao je da bi za narednu sjednicu Skupštine grada Gradska uprava trebala da pripremi ime kandidata za zamjenika gradonačelnika.

foto: Srna

Petrović je napomenuo da su u okviru odluke o obuhvatu socijalnog stanovanja uvažene preporuke Sekretarijata za izbjegla i raseljena lica i Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara.

“Podizanjem praga subvencionisanja od Gradske uprave biće povećan obuhvat porodica koje imaju pravo da ostvare status socijalnog stanovanja”, ukazao je Petrović.

On je naveo da nestrpljivo čeka odluku Centralne izborne komisije BiH, koja treba da se izjasni o statusu nespojivosti funkcija u situaciji kada je odbornik u gradskoj skupštini ujedno i direktor lokalnog ili republičkog preduzeća ili ustanove.

Petrović je rekao da će javnost biti obaviještena koje manifestacije će biti održane u okviru novogodišnjih i božićnih praznika.

Odbornici su iscrpili dnevni red od 17 tačaka današnje sjednice Skupštine grada Bijeljine.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *