Starješina Petropavlovskog hrama pozvao Bijeljince da se uzdrže od velikih slavlja i slavu proslave u krugu porodice /VIDEO/

Sutra je jedna od najraspostranjenijih srpskih slava- Djurdjevdan. S obzirom da je pojava korona virusa uveliko promijenila svakodnevicu, te uslovila prilagođavanje novonastaloj situaciju, tako će i mnogi vjernici ove godine svoje krsne slave proslavljati u drugačijim uslovima nego do sada.

Krsna slava je kod Srba najradosniji događaj u porodici. Đurđevdan je jedna od tri najveće srpske slave, a ove godine sigurno se neće slaviti kao ranije i narod to dočekuje sa sjetom i tugom, kaže sveštenik Miran Gavrilović.

Starješina Petropavlovskog hrama pozvao je Bijeljince da se uzdrže od velikih slavlja i slavu proslave u krugu porodice, uz krsnu svijeću,slavski hljeb i prekadnju.

Uz molitvu sveštenika, to su osnovni elementi slave. Sveštenik je ujedno upozorio na dezinformacije, kako će policija provjeravati spiskove onih koji slave Đurđevdan.

RS kao i ostale države regiona i Evrope polako relaksira zaštitne mjere. Ranije je još iz Republičkog štaba upozoreno da će sve zavisiti od situacije nakon 1. i 6. maja- odnosno praznika rada i Đurđevdana te se danima već upućuje apel građanima da se suzdrže od okupljanja kako bi se zadržala dobra epidemiološka slika i došlo do većeg popuštanje mjera kao i vraćanja normalnom životu, što zavisi od odgovornog ponašanja svakog pojedinca.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *