Stanojlović: Očekujemo i pomoć Gradske uprave za penzionere

U Udruženju penzionera grada Bijeljina očekuju da će do kraja godine penzioneri dobiti još jednu jednokratnu pomoć od Vlade Srpske, sa kojom imaju odličnu saradnju na više nivoa, dok im bijeljinska Gradska uprava u ovoj godini nije pomogla ni na koji način, rekao je Srni predsjednik gradskog Udruženja penzionera Đuro Stanojlović.

Stanojlović je rekao da je zahtjev za još jednu jednokratnu pomoć Vladi već uputilo republičko udruženje.

“Penzioneri očekuju možda i još jedno vanredno povećanje, što bi mnogo značilo za nas”, naveo je Stanojlović.

On je istakao da Udruženje penzionera grada Bijeljina, kao i Udruženje na nivou Srpske imaju odličnu saradnju sa Vladom Repiblike Srpske i pomoć na više nivoa, dok Gradska uprava u ovoj godini nije pomogla ni sa jednom KM, ali da se nadaju da će biti pomoći u narednim mjesecima.

Stanojlović je rekao da je, na osnovu odluke Vlade Republike Srpske, Udruženje penzinera Srpske potpisalo ugovor sa “Šumama Srpske” za nabavku ogreva po nešto povoljnijim cijenama, ali da, nažalost, grad Bijeljina nema stovarište gdje bi se drvo moglo lagerovati.

“Mi smo u ovom pogledu oštećeni jer ne možemo da koristimo tu povoljnost koju nam je Vlada dala”, napomenuo je Stanojlović.

On je naveo da su u ovoj godini penzioneri dobili pomoć od po 100 KM od Vlade Srpske, izrazivši nadu da će i u narednoj godini biti nastavljena podrška Vlade Republike Srpske i kada je riječ o banjama i turističkim vaučerima.

“Naša saradnja sa Vladom je veoma dobra, imali smo povećanje penzija oko četiri odsto na početku godine, a od maja 10 odsto. To jeste nedovoljno, ali, ipak, pomaci su veliki, i to može da nas ohrabri”, rekao je Stanojlović.

On je naglasio da je veoma značajno i to što se penzije isplaćuju iz trezora i što nema nema kašnjenja.

Govoreći od drugim vidovima pomoći, Stanojlović je naveo da su su u ovoj godini poslali na desetodnevno liječenje 72 penzionera, dodavši da su svi mogli da konkurišu za ovu pomoć, ali da je komisija vršila bodovanje i odlučila kome je ova pomoć bila najneophodnija.

Stanojlović je naveo da Bijeljina ima oko 16.100 penzionera, od kojih su 11.088 članovi Udruženja.

“Njih 80 odsto ne primaju na svojim čekovima dovoljno za egzisteciju, a najveći problemi su u liječenju”, naveo je Stanojlović.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *