Stanje bezbjednosti u novembru zadovoljavajuće /VIDEO/

Na području u nadležnosti Policijske uprave Bijeljina tokom novembra nije bilo pronađenih ilegalnih imigranata, rekao je danas načelnik Uprave Stjepan Terzić koji je prilikom predstavljanja rezultata rada za prošli mjesec ukazao da je stanje bezbjednosti zadovoljavajuće.

Terzić je naveo da koeficijent ukupne rasvijetljenosti krivičnih djela premašuje 88, da su u novembru nadležnim tužilaštvima podnesena 64 izvještaja o 82 krivična djela, koja je počinilo 79 lica, među kojima 16 povratnika, kao i šest maloljetnika.

Terzić je rekao da je u posmatranom periodu evidentirano 39 slučajeva narušavanja javnog reda i mira, u kojima su 54 lica počinila prekršaje, među kojima su 43 muškarca, 11 žena, a evidentirano je i jedno maloljetno lice.

Kada je riječ o saobraćaju, Terzić je rekao da je u novembru evidentirano 77 saobraćajnih nezgoda, u kojima su smrtno stradala dva lica, šest je zadobilo teže, a 19 lakše povrede.

Tokom prošlog mjeseca iz saobraćaja su isključena 94 vozača, najviše – 89 zbog vožnje pod dejstvom alkohola, pa je Terzić apelovao se građani tokom predstojećih praznika uzdrže od vožnje pod dejstvom alkohola, od nezakonite upotrebe vatrenog oružja i nesavjesne upotrebe pirotehničkih sredstava.

On je najavio da će tokom praznika biti pojačano prisustvo policijskih službenika, s ciljem podizanja bezbjednosti građana i njihove imovine na viši nivo, te je pozvao građane da svoju imovinu i sami zaštite, a da sva sumnjiva zapažanja prijave policiji.

Načelnik Sektora kriminalističke policije Srđan Gajić rekao je da je evidentirano osam krivičnih djela iz oblasti privrednog kriminaliteta, a radi se o pranju novca, zloupotrebi službenog položaja, nezakonitom postupanju u privrednom poslovanju i falsifikovanju i uništenju službenih isprava.

“U ovim krivičnim djelima ukupna šteta iznosi 23.000 KM, a protivpravna imovinska korist 362.000 KM”, rekao je Gajić.

Načelnik Sektora policije Igor Kapikul rekao je da je u novembru evidentirano 58 prekršaja iz objasti javnog reda i mira i da je od ukupno 54 izvršilaca, 12 povratnika.

Inspektor u Sektoru za bezbjednost saobraćaja Radenko Knežević rekao je da je u novembru za 17 odsto manje saobraćajnih nezgoda nego u novembru prošle godine.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *