Stanišić: Predsjedniče, objasnite nam pravila

Predsjednik Fudbalskog kluba Zvijezda 09 Boris Stanišić po drugi put se pismom obratio predsjedniku FS BiH Elvedinu Begiću kog krivi za ispadanje svog tima iz Premijer lige BiH.

Njegovo pismo prenosimo u cijelosti:

“Ponovio sam Vam našu jasnu i pravno utemeljenu argumentaciju za naše tvrdnje da smo oštećeni. Očigledno Vas to ne zanima ili… Gospodine predsjedniče, u prethodnom pismo sam odgovarao samo na Vaše navode i konstatacije, a nisam potencirao činjenice na koje niste odgovorili iz mog prvog obraćanja Vama lično.

Zašto ste Vašom odlukom uz podršku Vašeg IO meni nanijeli direktnu štetu od 1.100.000 KM!? Zašto se ponižava moje ulaganje bez prava na odbranu!? Zašto kažnjavate Fudbalski klub Zvijezda 09 Etno selo Stanišić i njegove članove bez prava da svoj status izbore na terenu!?

Gospodine predsjedniče, ponoviću, šta treba da uradimo za minimum poštovanja? Objasnite nam „kućni red“. Kako funkcioniše i koja su pravila za fudbal u BiH? Uvaženi gospodine predsjedniče, kao neko ko godinama ulaže veliki novac ufudbal Vi najbolje razumijete šta je nepravda. Zbog toga me i čudi ovakva odluka. Zašto gospodine predsjedniče!? Da li se kažnjavaju klubovi gdje se ulaže lični kapital zbog toga što im nisu jasna pravila fudbalske porodice u BiH?

Uvaženi gospodine predsjedniče , prethodnih dana su me kontaktirali mnogobrojni sportski radnici i iskazali bezrezervnu podršku našoj borbi za pravdu i fer plej. Ja očigledno ne reazumijem pravila i još jednom Vas MOLIM da ih jasno kažete. Ova sportska razumijem, ali ova druga…

U svom pismu istakao je kako su ga prethodnih dana kontaktirali mnogobrojni sportski radnici i iskazali bezrezervnu podršku njegovoj borbi za sportsku pravdu i fair-play.

Gospodine predsjedniče hvala Vam što ste uvijek na raspolaganju i što od Vas možemo dobiti sve informacije i tako riješiti sve nedoumice. Kao vrsni sportski radnik i borac za naš fudbalt, slobodu i pravdu očekujem da ćete ubrzo odgovoriti. Srdačan pozdrav”, stoji u pismu prvog čovjeka Zvijezde 09 koje je objavljeno na klupskoj veb stranici.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *