Štab za vanredne situacije održao 200 sjednica

Štab za vanredne situacije u Fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje /PIO/ Republike Srpske održao je u proteklih 14 mjeseci 200 sjednica, saopšteno je iz ovog fonda.

Ovaj štab je formiran u martu prošle godine kao operativni organ za razmatranje i donošenje mjera s ciljem preventivne zaštite zdravlja zaposlenih, osiguranika i korisnika prava, te nesmetanog odvijanja poslovnih procesa u vanrednim okolnostima usljed pojave epidemije virusa korona.

Tokom proteklih 14 mjeseci Štab je nizom mjera, zaključaka i naredbi koje su zaposleni sproveli u svim organizacionim jedinicama Fonda širom Republike Srpske, u potpunosti opravdao formiranje i ulogu u borbi sa virusom korona.

U saopštenju se navodi da, uprkos izuzetno složenoj epidemiološkoj situaciji, rad Fonda ni u jednom momentu nije doveden u pitanje, a rezultati ostvareni u toku 2020. godine najbolji su u dvadesetdevetogodišnjem postojanju.

“Najveći uspjeh u radu Štaba jesu sačuvano zdravlje i životi ukupno 600 zaposlenih radnika. Od pojave epidemije do danas na virus korona bilo je pozitivno 115 zaposlenih, uglavnom sa blažom kliničkom slikom, a za njih sedam bila je neophodna hospitalizacija i terapija kiseonikom”, navodi se u saopštenju.

Štab za vanredne situacije u Fondu PIO i dalje nastavlja rad, sve dok to bude zahtijevala epidemiološka situacija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *