Srbija: Istraživanje vladinog tima pokazalo da vakcina “radi” /VIDEO/

Vakcinacija daje rezultate u Srbiji, pokazuje istraživanje vladinog tima. Broj novozaraženih u gradovima s manjim procentom imunizovanih raste, dok u onima gdje je vakcinisan veći broj ljudi stagnira. Od epidemijske situacije za vikend i broja zaraženih zavisiće i primjena novih mjera koje je na jučerašnjoj sjednici predložio Krizni štab.

Broj novozaraženih u Srbiji stabilan, ali visok – od situacije za vikend zavisi primjena novih mjera. A pojedinci, mjere ne poštuju. Tako je Komunalna milicija prekinula sinoć u Beogradu  dvije korona žurke na kojima je bilo oko 100 gostiju, Svima su ispisani prekršajni nalozi, i kažnjena su odgovorna lica. Svako okupljanje rizik je za širenje infekcije.

Krizni štab Srbije predložio popuštanje mjera od ponedjeljka, ukoliko se epidemijska situacija ne bude pogoršavala.

Ukoliko broj vakcinisanih građana bude rastao mjere ćemo sukcesivno popuštati kažu u kriznom štabu. Prvi kontingent vakcina iz Kovaks mehanizma stigao je juče na beogradski aerodrom “Nikola Tesla”. Vakcinacija je uz poštovanje mjera najjače oružje u borbi protiv virusa, jasan je apel struke.

Uz pojačanu vakcinaciju tokom vikenda u Srbiji, pojačana je i kontrola na graničnim prelazima.

Srbija je odličan primjer vakcinacije, važno je da se i u zemljama regiona paralelno odvija taj proces kako bi se prekinulo prenošenje virusa preko granica, stava je direktorka Unicefa u Srbiji Dejana Kostadinova.

U Crnoj Gori je do sada protiv virusa korona vakcinisano 3,7 odsto stanovništva. Osobe starije od 65 godina u Crnoj Gori od juče mogu da se vakcinišu bez zakazivanja.

U Zagrebu će u srijedu, 7. aprila, započeti masovna vakcinacija protiv virusa korona osoba starijih od 65 godina i hroničnih bolesnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *