“Spektar drink”: U završnoj fazi prerada kupusa, uskoro počinje otkup sezonskog voća /VIDEO/

Spektar drink je respektabilna firma koja na pravi način predstavlja dio privrednog ambijenta Republike Srpske, konstatovano je tokom posjete ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staše Košarca ovoj bijeljinskoj firmi.

Uzimajući u obzir cjelokupnu situaciju, momenat za poslovanje privrednih subjekata u realnom sektoru veoma je težak, ističe vlasnik ovog preduzeća i napominje da se u ovogodišnjoj sezoni i prerađivačka industrija susreće sa problemima.

U pogonima Spektar drinka u toku je kampanja proizvodnje kiselog kupusa, koja je počela još prošle godine. S obzirom da ozbiljna proizvodnja zahtijeva i ozbiljan pristup, Slavinjak navodi da je u ovoj firmi već u januaru mjesecu urađena anliza i proizvodni plan za ovu ali i sljedeću godinu.

U kontinuitetu je nastavljena prerada voća i proizvodnja slatkog programa Spektar drinka.

Oko 25 odsto proizvodnje Spektar drink izvozi, pa pored domaćeg tržišta, osigurali su proizvodi siguran plasman na inostranom tržištu.

Košarac ističe da je dobar spoj-otkup domaćih proizvoda iz primarne proizvodnje, prerade ovdje u Semberiji, te da se posebno važniom ističe to što ova lokalna kompanija želi da određene proizvode ovoga podneblja regionalno zaštiti i brendira.

Košarac je u dvodnevnu posjetu Semberiji stigao iz Beograda gdje je sa ministrom poljoprivrede Srbije Branislavom Nedimovićem razgovarao o mogućnostima snabdijevanja žitaricama i određenim proizvodima, koji su potrebni Bosni i Hercegovini, što je u skladu sa ranijer predočenim potrebama koje su iskazale Srpska i Federacija BiH.

Iskazane potrebe Srpske i Federacije BiH za merkantilnom pšenicom, kukuruzom i pšeničnom krupicom su u količini od 196.145 tona pomenutih poljoprivrednih proizvoda.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *