SNSD najavio protestno okupljanje; Ko blokira razvoj Bijeljine? /VIDEO/

Najviše rukovodstvo SNSD-a i predstavnici koalicije “Dogovor za Bijeljinu” pozvali su bijeljinskog gradonačelnika Ljubišu Petrovića da što prije otkloni sve zastoje i blokade u gradu ili će na sastanku 15. oktobra odlučiti o pokretanju pitanja njegovog opoziva. Isti poziv danas je upućen i sa pres konferencije Gradskog odbora  SNSD-a u Bijeljini. Gradonačelnik Bijeljine  odgovara : slobodno  raspišite opoziv, to je vaše legitimno  pravo.

Predstavnici koalicije  “Dogovor za Bijeljinu” smatraju da je Bijeljina u blokadi te da je nerad aktuelnog gradonačelnika Ljubiše Petrovića doveo grad u ozbiljnu krizu. Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a u Bijeljini Vladimir Lazić pozvao je danas Petrovića da u najkraćem roku otkloni sve zastoje i blokade za koje je odgovoran. Pozvao je gradonačelnika na razgovor u cilju prevazilaženja krize.

Lazić navodi da o neradu Petrovića kako kaže najbolje  govore podaci o izvršenju budžeta za prvih pola godine.

Iz SNSD-a su pozvali stranke opozicije SDS, PDP i DNS na razgovor o deblokadi Grada. U protivnom, ako do 15.oktobra ne bude bilo razgovora biće pokrenuto pitanje opoziva gradonačelnika Bijeljine. U izjavi za TV Arena gradonačelnik Bijeljine kaže da nema ništa protiv opoziva i da je to legitimno pravo skupštinske većine.

Ko blokira razvoj Bijeljine?  Skupštinska većina navodi da to radi gradonačelnik, a on tvrdi  da  projekte u gradu blokira aktuelna  većina.

Za 2. oktobar u 17 časova predstavnici Koalicije “Dogovor za Bijeljinu” zakazali su protest na gradskom Trgu u Bijeljini i pozvali građane da javno iskažu svoje nezadovoljstvo novonastalom situacijom u gradu.

Gradonačelnik Bijeljine povodom najavljenih protesta kaže da građani imaju pravo da iskažu svoju demokratsku volju .

Iz SNSD-a su poručili da rok koji su dali gradonačelniku da se izjasni počinje već da teče. Do kraja ove sedmice očekuju povratnu informaciju.

Podsjetimo, u Banja Luci je u ponedjeljak uveče održan sastanak najvišeg rukovodstva  SNSD-a i predstavnika  koalicije “Dogovor za Bijeljinu” koji su  pozvali su bijeljinskog gradonačelnika Ljubišu Petrovića da što prije otkloni sve zastoje i blokade u gradu ili će na sastanku 15. oktobra odlučiti o pokretanju pitanja njegovog opoziva. Lider SNSD-a Milorad Dodik je naveo da je od gradonačelnika zatraženo da se uputi u efikasnije rješavanje infrastrukturnih problema nego što je to bilo do sada, te su ga pozvali i na razgovor o tome.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *