Snažnija podrška djeci iz hraniteljskih porodica /VIDEO/

Za djecu iz bijeljinskog Dnevnog centra, te mališane iz hraniteljskih porodica danas je organizovan novogodišnji prijem u galeriji Centra za kulturu Semberija, uz pozorišnu predstavu i podjelu novogodišnjih paketića. Cilj nam je da i na ovaj način djeca iz hraniteljskih porodica budu prepoznata u društvu, poručuju organizatori.

Već drugu godinu za redom Omladinski centar “Vermont” iz Brčkog u skladu sa ranije potpisanim sporazumom nastavlja saradnju sa bijeljinskom Gradskom upravom, radeći zajedničkim snagama na jačanju civilnog i nevladinog sektora u Bijeljini.

Do sada su realizovali brojne aktivnosti, a danas su za mališane organizovali pozorišnu predstavu i obradovali ih novogodišnjim paketićima.

Na ovakav način nastavlja se briga o djeci iz Dnevnog centra i hraniteljskih porodica, kao i rad na  poboljšanju njihovog položaja u društvu od strane lokalne zajednice, kaže Jovanka Vuković, zamjenik ombudsmana za djecu Srpske.

Dodaje da je intencija institucije koju predstavlja da se napravi dugoročan strateški dokument u kome će biti jasno definisane aktivnosti i politike lokalnih zajednica.

Podrška djeci iz Dnevnog centra i hraniteljskih porodica biće nastavljena i u buduće, najavio je na prijemu gradonačelnik Bijeljine.

Radićemo na preventivnoj, bazičnoj i sekundarnoj rehabilitaciji i socijalnoj inkluziji rekao je Petrović i podsjetio da je na području grada 25 hraniteljskih porodica.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *