Smanjuje se broj žalbi građana na pružaoce komunalnih usluga /VIDEO/

Smanjuje se broj žalbi građana na pružaoce komunalnih usluga u Bijeljini,u odnosu na raniji period kada smo za pola godine imali i do 600 žalbi potrošača po raznim osnovama, sada je to svedeno na nivo od 200,  kažu u bijeljinskom udruženju potrošača Zvono. Dodaju da su u ovo doba godine najaktuelnija pitanja među građanima ona koja su vezana za predstojeću grejnu sezonu.

Polugodišnji izvještaj bijeljinskog Udruženja “Zvono” u kojem su objedinjeni prigovori na koje su ukazivali građani pokazuje da je pritužbi bilo po raznim osnovama, kako na pružaoce ekonomskih usluga, tako i na cijene u trgovinskim lancima. Kada je o ekonomskim uslugama riječ lakše je riješiti problem i doći do adekvatnog rješenja koje je dobro po potrošača u onim preduzećima i ustanovama gdje je oformljena i djeluje Komisija za žalbe, rečeno nam je u ovom udruženju.

Problema ima sa vodom i načinom obračuna potrošnje, napominje Vasilić.

Sa dolaskom jeseni aktuelizuje se napominju u Udruženju potrošača “Zvono” i pitanje gradskog grijanja te isporuke toplotne energije s obzirom da je na pragu početak nove grejne sezone.

Podsjeća Vasilić da je na čekanju i raniji zahtjev nadležnih o eventualnom povećanju cijene grijanja u Bijeljini.

Napominje Vasilić da su nadležni u Gradskoj toplani radili kalkulaciju da bi trebalo povećati cijenu grijanja s obzirom da nije korigovana više od deset godina, te da su troškovi energenta i goriva drastično veći. Sve to dodaje Vasilić ima svoje opravdanje te dodaje da se toplana suočava i sa problemom što se određeni broj građana isključuje sa mreže.

Upravo zbog aktuelnih cijena ogrevnog drveta, uglja i peleta, mnogi građani su stava da je najekonomičnije grijati se na struju. Međutim, s druge strane stiže upozorenje iz Saveza udruženja potrošača Srpske.

Troškovi života su evidentno visoki kaže naš sagovornik i napominje da je kroz razne olakšice i pogodnosti te povećanje plata i penzija potrebno ljudima omogućiti da lakše podnesu teret inflacije te samim tim i da više ostaju na ovim prostorima.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *