Smanjen broj krivičnih djela u Bijeljini /VIDEO/

Bijeljinska policijska uprava evidentirala je tokom prošle godine na području koje operativno pokriva, za 10 odsto manji broj krivičnih djela u odnosu na 2019., a koeficijent ukupne rasvijetljenosti krivičnih djela iz oblasti opšteg kriminaliteta je preko 80 odsto. Policijska uprava Bijeljina će tokom 2021. godine uložiti dodatne napore kako bi bila poboljšana lična imovinska bezbjednost građana, rečeno je danas.

Bijeljinska policijska uprava evidentirala je tokom prošle godine na području koje operativno pokriva, za 10 odsto manji broj krivičnih djela u odnosu na 2019., a koeficijent ukupne rasvijetljenosti krivičnih djela iz oblasti opšteg kriminaliteta u prošloj godini je preko 80 odsto. Nadležnim tužilaštvima podnijeto je 729 izvještaja zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno 891 krivično djelo.

Govoreći o stanju kriminaliteta u prošloj godini rečeno je da je evidentirano 46 krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe narkotika  i 63 krivična djela iz oblasti privrednog kriminaliteta, a ukupna materijalna šteta pričinjena ovim krivičnim djelima je oko 2,2 miliona KM .

U oblasti korupcije tokom prošle godine policija je sačinila 23 izvještaja prema nadležnim tužilaštvima.

Povećanje narušavanja JRM za oko 115,5 procenata u odnosu na 2019-u odnosi se uglavnom na kršenje mjera koje su propisane s ciljem zaštite zdravlja stanovništva od zaraznih bolesti.

Po strukturi, svađa, vika, vriska i nepristojno ponašanje, te međukomšijska netrpeljivost bili su najčešći uzroci narušavanja javnog reda i mira. Neovlaštena upotreba oružja evidentirana je u sedam slučajeva tokom prošle godine.

Stanje bezbjednosti saobraćaja na području ove uprave tokom 2020. godine ocijenjeno je kao zadovoljavajuće. Registrovano je 1.089 saobraćajnih nezgoda , što je manje za 9 odsto u odnosu na 2029.-u.

15 lica je smrtno stradalo u saobraćaju, a najveći broj saobraćajki sa smrtnim ishodom evidentiran je na području Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Bijeljina. Nepropisno odstojanje i neprilagođena brzina kretanja vozila bili su najčešći uzroci saobraćajnih nezgoda.

Policijska uprava Bijeljina će tokom 2021. godine uložiti dodatne napore kako bi bila poboljšana lična imovinska bezbjednost građana, te bezbjednost saobraćaja, naglasio je načelnik ove uprave.

Među 214 ilegalnih migranata koji su otkriveni na području Policijske uprave Bijeljina u 2020. godini je 210 punoljetnih muškaraca, četiri žene, a dva lica su maloljetna. Prema zemlji porijekla, najviše migranata je iz Maroka.

Na ovom području ilegalni migranti u prošloj godini nisu evidentirani kao izvršioci krivičnih djela nitI prekršaja, a nije bilo ni otkrivenih djela krijumčarenja migranata

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *