Smanjen broj krivičnih djela i prekršaja /VIDEO/

Stanje bezbjednosti na području koje pokriva Policijska uprava Bijeljina tokom prvih šest mjeseci ove godine ocijenjeno je kao zadovoljavajuće.

U ovom periodu prema policijskoj statistici smanjen je broj krivičnih djela za 6,2 % , zatim djela opšteg kriminaliteta za 7,6 %  kao i  imovinskih  krivičnih djela za 25 %. Posebno dobri rezultati postignuti su u borbi protiv privrednog kriminala.

Broj saobraćajnih nezgoda povećan je za 17%.

Prema riječima Srđana Gajića,  načelnik Sektora krim-policije u PU Bijeljina koeficijent  rasvijetljenosti  krivičnih djela je preko 80 % , dok je koeficijent rasvijetljenosti po nepoznatom počiniocu oko 60 %.

Policija je evidentirala smanjenje prekršaja iz oblasti javnog reda i mira za preko 64% tokom prvih pola godine.

S obzirom da su u posljednjim nekoliko mjeseci učestale paljevine vozila u Bijeljini ali i pucnjave  , novinare je zanimalo da li građani imaju razloga za zabrinutost?

U oblasti migracija kontrolisana su 153 lica afro-azijskog porijekla od čega najveći broj njih nije imao potrebnu dokumentaciju prilikom evidentiranja. Najveći broj je iz Maroka , Avganistana ,Pakistana i Libije. Nisu zabilježena krivična djela po ovom osnovu.

Iz bijeljinske policije apelovali su na građane da tokom putovanja i godišnjih odmora zaštite svoju imovinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.