“Slavi odgovorno, slavi bez vatrenog oružja” /VIDEO/

Policijski službenici PU Bijeljina danas su, u okviru preventivne kampanje ,,Slavi odgovorno, slavi bez vatrenog oružja“ koju organizuje MUP RS, sproveli uličnu akciju podjele informativnih letaka građanima. 

Osnovni cilj kampanje je upoznavanje građana o posljedicama koje mogu nastati nezakonitom i nestručnom upotrebom vatrenog oružja, posebno na mjestima gdje se okuplja veći broj građana, kao i sankcijama predviđenim Krivičnim zakonikom RS, Zakonom o javnom redu i miru i Zakonom o oružju i municiji.

Pripadnici policije danas su i u Osnovnoj školi “Knez Ivo od Semberije”, đacima i nastavnom osoblju održali predavanje na ovu temu.

Đaci koji su prisustvovali današnjem predavanju, uglavnom učenici 8. razreda, zrelo su reagovali na ovu temu i kažu, uvažili sve ono na šta su im policijski sljužbenici ukazali.

Nestručno i nesavjesno rukovanje pirotehničkim sredstvima može izazvati ozbiljne zdravstvene posledice, odnosno trajne povrede, kao i trajni invaliditet, te su stoga predviđene i kazne u iznosu od 300 KM za počinioce ovih djela, mada je to sitnica u odnosu na činjenicu da neko može ostati bez prstiju ili vida.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *