Skupština u narednih 15 dana o opozivu gradonačelnika /VIDEO/

Gradonačelnik Ljubiša Petrović dostavio je negativno mišljenje o inicijativi za njegov opoziv. Skupštinska Komisija za izbor i imenovanje u Bijeljini ranije je već dala pozitivno mišljenje o inicijativi, konstatujući da je inicijativa opravdana.

Inicijativa za opoziv gradonačelnika napisana je na osam stranica, a mišljenje gradonačelnika po ovoj inicijativi ima 30 stranica teksta i predato je juče u popodnevnim časovima.

Skupštinska Komisija za izbor i imenovanje u Bijeljini ranije je već dala pozitivno mišljenje o inicijativi za opoziv gradonačelnika Ljubiše Petrovića, konstatujući da je inicijativa opravdana, obrazložena i podnesena u skladu sa Izbornim zakonom Republike Srpske i Poslovnikom o radu Skupštine grada i prihvatila navode iz inicijative.

Lazarević napominje da je vrlo opasno za grad Bijeljinu koji ima 120 hiljada stanovnika , da gradonačelnik nije svjestan svojih obaveza.

Svaka tačka koja je navedena u inicjativi za opoziv Ljubiše Petrovića je krivično djelo, ističe Lazarveic.

Inicijativu za opoziv je 12. januara podnijelo 25 odbornika u Skupštini grada.

S obzirom na rokove, referenduma o opozivu gradonačelnika Bijeljine najranije bi mogao biti održan u drugoj polovini marta.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *