Skupština stvorila uslove za razvoj grada i podršku sugrađanima /VIDEO/

Povodom 2 godine od kako Skupština Grada Bijeljina radi u aktuelnom sazivu, predsjednik Aleksandar Đurđević održao je danas konferenciju za medije, predstavivši rezultate njihovog rada. Đurđević je podsjetio da je u prethodne dvije godine održano 25 sjednica SG Bijeljina – 18 redovnih, 3 vanredne, 2 tematske i 2 svečane.

Što se tiče konkretnih rezultata, Đurđević je istakao prije svih projekat ruralnog razvoja, za šta je u sela Semberije utrošeno oko 3 miliona KM.

Đurđević je istakao da je veoma mali broj inicijativa, koje su pokrenuli odbornici, a SG Bijeljina usvojila, realizovan od strane gradske uprave, a na neke uopšte nije ni odgovoreno. To je stakako loša praksa jer su ti odbornici izabrani od strane građana Bijeljine kako bi upravo na takav način zastupali njihove interese i potrebe.

Đurđević kaže da Skupština usvaja odluke koje bi gradska uprava trebala da realizuje, te dodao da su mnogi važni projekti na čekanju, jer od strane gradske uprave ne postoji želja da se ti projekti realizuju, zbog čega propada dosta novca.

Komentarišući dalje procedure oko opoziva gradonačelnika LJubiše Petrovića, Đurđević je rekao da je zakon u tom slučaju jasan i da će se poštovati predviđena procedura.

Đurđević je na kraju poručio da građani imaju mogućnost da putem direktnih prenosa, skupštinskih hronika i priloga prate tok svake sjednice gradskog parlamenta i da će sami lako moći da donesu odluku o tome ko, kako i koliko radi.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *