Skupština grada Bijeljina – Bez razmatranja izvještaja o radu gradonačelnika i Gradske uprave /VIDEO/

Na 27. sjednici gradskog parlamenta, između ostalog sa dnevnog reda skinuta je tačka, odnosno Izvještaj o radu Gradonačelnika I GU jer se oni ni ovog puta kao I prethodnih nisu pojavili na sjednici. Ono što je pozitivno za građane Bijeljine jeste usvojen prijedlog odluke o proširenim pravima I uslugama u oblasti socijalne zaštite, koji će početi sa primjenom od 1. maja.

Jednoglasno je usvojena odluka o proširenim pravima iz oblasti socijalne zastite. Naime, ona podrazumijeva da se od 1. maja uvodi pravo na personalnog asistenta, na pomoć roditeljima-njegovateljima čija su djeca sa posebnim potrebama navršila 30 godina da i dalje primaju pomoć, kao i pravo na smještaj u porodici.

Izvještaj o radu gradonačelnika I Gradske uprave skinuti su sa dnevnog reda zbog nedolaska predlagača, a to je podsjećamo praksa predlagača bila I u prethodnom periodu.

Kada je riječ o Izvještaju JP Vode iz Bijeljine, Grebić je rekao da SNSD neće podržati nikoga ko radi mimo procedura i mimo zakona.

Na dnevnom redu sjednice je bilo 69 tačaka, od kojih 20 koje su ostale sa prethodnih sjednica jer nisu razmatrane zbog nedolaska predlagača. Odbornici su podržali izvještaje o radu Razvojne agencije grada, Muzeja Semberije, Srpskog kulturnog i umjetničkog društva “Semberija”, Narodne biblioteke “Filip Višnjić”, Centra za kulturu “Semberija” i Turističke organizacije grada, a nije usvojen samo izještaj o radu gradskog preduzeća “Vode”.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, X nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *