Skupština Crne Gore počela raspravu o novoj vladi, u sali i Đukanović /VIDEO/

“Dobili smo mandat za promjene, ne zamjene. Kad bismo kojim slučajem zaboravili šta je narod poručio na ovim izborima i ako bismo pomislili da smo dobili mandat jer smo predodređeni da vladamo, tog trenutka bismo se mogli smatrati gubitnicima.”, rekao je Zdravko Krivokapić u crnogorskom parlamentu.

Mandatar je u ekspozeu, istakao da će prioriteti nove vlade biti ekonomija, borba protiv kovida 19 i istinska vladavina prava. Krivokapić je najavio donošenje novih sistemskih zakona, počevši od prioritetnih zakona o porijeklu imovine, lustraciji, Vladi, Skupštini, planiranju prostora i izgradnji objekata.

Prije iznošenja programa nove vlade, Poslanik DF-a Nebojša Medojević reagovao je proceduralno i ocijenio da se nisu stvorili uslovi za razgovor o programu nove Vlade. Istakao je da imaju ozbiljan problem da zauzmu stav prema dokumentu Krivokapića.

Rekao je i da ekspoze mandatara više liči na seminarski rad kakav je, kako je rekao, svojevremeno Svetozar Marović pisao o Kumrovcu, nego na program rada vlade.

Poslanik Prave Crne Gore, Marko Milačić, predložio je da se kandidati za ministre pridruže poslanicima u plenarnoj sali, a ne da, kako je kazao, čekaju u Bijelom salonu.

Mandatar je naveo i da će Vlada u februaru napraviti program rada za 2021. godinu. Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović prisustvuje današnjoj sjednici parlamenta,

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.